Hotell öppnar i Östermalms saluhall

Snart kan du både äta och sova i Östermalms saluhall. Åtminstone om planerna om ett hotell i grannfastigheten går i lås.

– Tanken är att hotellet ska byggas ihop med saluhallen, säger Olle Henriksson, Stockholm stads projektledare för Östermalms saluhall.

I förra veckan gav Länsstyrelsen tummen upp till förslaget om en renovering av Östermalms saluhall. Nu avslöjas också planerna om ett hotell med cirka 70 rum och en matbar i bottenvåningen.

Baren blir en mötesplats där hotellgäster och besökare i Östermalmshallen kan mötas. Du kommer kunna sitta i baren och gå direkt ut i saluhallen. Detta kommer att göra fastigheten mer levande och skapa en win-win för både hotellet och saluhallen, säger Olle Henriksson.

Hotellet kommer drivas av Hotel Diplomat och fokus kommer att ligga på mat- och matupplevelser.

Läget, utbudet och miljön kommer att locka både nationella och internationella gäster till hotellet och kunder till saluhallen, säger Anna Cappelen, ordförande och delägare i Hotel Diplomat AB

Den 9 april slår Östermalmshallen igen portarna och renoveringen av Östermalms Saluhall inleds. När det gäller hotellplanerna är detaljerna inte fastställda, men för saluhallen beräknas arbetet pågå i två år. Nyinvigningen är planerad till den 26 april 2018.

– Tidsplanen är trolig och realistisk. Det blir mer faciliteter och mer fokus på smakupplevelser och möten, säger Olle Henriksson.

Ventilation, golv, el och annan teknik kommer att bytas ut. Under renoveringsarbetet kommer Östermalmshallen att ersättas av en tillfällig paviljong.