ANNONS

Känt hotell i Sandhamn är till salu

Sands hotell stod inflyttningsklart 2002 och går nu att köpa för minst 60 miljoner kronor.
Sands hotell stod inflyttningsklart 2002 och går nu att köpa för minst 60 miljoner kronor.
Ett av Sandhamns mest välkända hotell ligger ute till försäljning. För en gedigen summa pengar går det att köpa hela hotellfastigheten med restaurang och relaxavdelning.
ANNONS

Sedan midsommar har hotellanläggnigen Sands hotell legat ute till försäljning på webbportalen Hemnet. Fastigheten stod färdigt 2002 och består av 19 dubbelrum, restaurang och relaxavdelning med jacuzzi och bastu.

Hotellet ligger mitt i centrala Sandhamn, endast 50 meter från vattnet, och har varit ett populärt besöksmål för öns sommargäster. De senaste fem åren har hotellet drivits i regi av Malin och Magnus Holmbom vars hyreskontrakt löper ut vid årsskiftet.

– Vi har haft jättekul och trivts jättebra under alla år vi har haft hotellet, men nu känner vi oss nöjda och vill gå vidare, säger Magnus Holmbom.

Svårt att ha öppet på vintern

Framförallt är det svårigheten att få hotellet att gå runt utöver sommarmånaderna som är den bidragande orsaken till att familjen Holmbom inte vill förnya kontraktet.

– Det är alltid tungdrivet under lågsäsongen och efteråt måste man alltid göra en utvärdering om det är lönsamt att fortsätta. Det går inte att hålla öppet hela tiden under vintermånaderna, säger han.

”Tar fart i slutet av augusti”

För den som har råd startar utropspriset på nära 60 miljoner kronor för det 1000 kvadratmeter stora huset med tomtyta på 700 kvadratmeter.

– Det råder fortfarande semestertider och jag tror att försäljningen kommer ta fart i slutet av augusti, säger Jan Lundqvist, mäklare på Residence.

Sands hotell kommer fortsätta hålla verksamheten öppen som vanligt tills turistsäsongen avtar i oktober.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.