ANNONS

Hotellanställd åtalas: Fixade rum i utbyte mot sex

ANNONS

Det var i vintras som ett par checkade in tillsammans på ett hotellrum i Solna. Via en annons på nätet hade de kommit i kontakt med en man som jobbade på hotellet, som ordnade parets bokning, enligt ett åtal Solna tingsrätt.

Paret ska ha fått rummet billigare än normalt, i utbyte mot att kvinnan utförde oralsex åt den misstänkte. Nu åtalas han för koppleri och köp av sexuell tjänst.

Enligt åklagaren var han medveten om att rummet skulle användas för prostitution när han gjorde bokningen.

– Ja, det är min bedömning. Han har tillhandahållit rummet och på så sätt främjat den här verksamheten, och för egen del även köpt en sexuell tjänst genom att tillhandahålla rummet och i utbyte få en sexuell förbindelse, säger kammaråklagare Annika Jonasson.

Flera personer misstänks ha köpt sexuella tjänster av paret, däribland en man från Solna och en man från Sundbyberg. Solnabon erkänner ”vissa omständigheter” medan Sundbybergsbon nekar till brott, även om polisen tog honom på bar gärning på hotellrummet, enligt åtalet. Två personer har fått och godkänt strafförelägganden om sexköp och ska böta.

Annika Jonasson har inte bestämt vilka straff hon ska yrka på.

– Men köp av sexull tjänst brukar oftast ge böter, koppleri är ett allvarligare brott som kan generera fängelse.

Den kopplerimisstänkte mannens försvarsadvokat vill inte kommentera åtalet. Datum för rättegång är inte fastställt. Den misstänkte jobbar inte kvar på hotellet.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.