ANNONS

Hotellet där gästerna ska sova i hängmatta

Hängmattehotellet i Gröndal ligger intill Tvärbanans spår.
Hängmattehotellet i Gröndal ligger intill Tvärbanans spår.
Glöm hotellsängar och fluffiga täcken.

På hängmattehotellet i Gröndal ska du sova direkt på stora nät hängande i luften.
ANNONS

– Först funderade jag på vilken människa över 30 år som skulle tänka sig att sova ihop under samma tak som andra, men sedan tänkte jag att så gjorde vi ju alla när vi var barn och sov över hos varandra. Det är lite mysigt, säger innovatören Erik Nyberg.

För några år sedan designade och lanserade Erik Nyberg en slags hängmatteliknande hammock som slog igenom och blev uppköpt av ett företag i Belgien. Efter det kom planerna på ett hängmattehotell, som han vill låta bygga i Gröndal.

Kärleken och fascinationen till just hängmattor är stor.

– I Latinamerika, där jag rest mycket, sover man i hängmattor och har dem till nästan allt. Så blir det ju inte riktigt här, men enkelheten finns kvar. Man ska kunna komma som man är, utan en massa saker, säger han.

På en liten gräsplätt mellan tvärbanespåren och Gröndalsvägen är det tänkt att hotellet ska ligga, men än finns bygget mest på idéstadiet.

– Innan vi kan ge ett godkännande är det mycket att ta ställning till. Hur det kommer att fungera med tågen intill och med dem som bor i området till exempel, ­säger Gustav Schneidler vid expolateringskontoret.

Blir hotellet verklighet är tanken att det ska ha en öppen atmosfär, högt i tak och olika våningar bestående av transparenta nätgolv som man sover direkt på.

Inga väggar som skiljer snarkande nattgäster åt?

– Ritningarna är inte helt klara, men tanken är öppenhet. På flygplan sover vi ju nära varandra och ibland vill vi inte alls vara nära. Jag vill få ökad förståelse för varför och när det blir så, lite som ett experiment. Jag hoppas att det finns tillräckligt många som är intresserade av att testa konceptet, för det är verkligen för alla, både turister och Gröndalsbor, säger Erik Nyberg.

ANNONS

Att det blev just Gröndal som kan få det lite udda hotellet beror på hans känsla för området.

– Jag bodde där när jag var student och blev förälskad direkt. Ska hotellet ligga någonstans så är det där.

Fakta

Fler udda hotell

På Jumbo Stay, Arlanda, finns världens enda vandrarhem i en jumbojet.

På Utter in mitt i Västerås­fjärden sover du under vattenytan i en liten röd stuga

I Haradsskogen i Norrbotten kan man övernatta i ett byggt UFO.

ANNONS