Hotfull man besökte fritidsgård

Nyboda fritidsklubb för 10-12-åringar.
Nyboda fritidsklubb för 10-12-åringar.
En 50-årig man besökte oinbjudet en fritidsgård i Tyresö i tisdags och betedde sig hotfullt mot elever och personal. Efter händelsen ska mannen ha misshandlat en kvinna på gatan.

Det var vid fyratiden i tisdags som en man i 50-årsåldern besökte Nyboda fritidsklubb.
Enligt polisen ska mannen ha betett sig stökigt och hotfullt mot både barnen och personalen.

– Vi pratade med de berörda och vi kommer utreda och hålla förhör, säger Therese Löthman, kommunpolis i Tyresö.

Fritidsgården: ”Vi följer upp”

Enligt fritidsgårdens verksamhetschef Tomas Olausson ska ett tjugotal barn ha befunnit sig i lokalen när mannen klev in i huset. Han säger att personalen lyckades få mannen att lämna lokalen, men utanför ska mannen ha fortsatt den hetsiga diskussionen.

– Vi informerade om incidenten till alla föräldrar vars barn var på plats. Sedan dess har vi pratat med barnen i efterhand för att se till att de känner sig trygga. Vi har förklarat att det inte är en normal företeelse på en fritidsklubb, säger Tomas Olausson.

Blev barnen rädda?

– Jag vet inte exakt hur varje barn reagerade, en del av barnen blev nog mer nyfikna än rädda. Personalen som var på plats har sagt att ingen var rädd i efterhand.

Misshandlade kvinna på gatan

Efter besöket på fritidsgården ska mannen ha gått vidare till Granbacken. Där träffade han en till honom bekant kvinna som då ska ha blivit hotad och misshandlad. Enligt polisen är ingen person i nuläget gripen.

– Vi träffade inte på mannen eftersom han redan hade tagit sig från platsen. Men han är känd av oss sedan tidigare, säger Therese Löthman.