ANNONS

Hovrätten fastställer dom för Albymord

Mord i Alby
Polisen på plats efter att mannen skjutits i trapphuset.
En Albybo dömdes i somras till 12 års fängelse för mord. Mannen överklagade, men nu har Svea hovrätt slagit fast domen.
ANNONS

Den 7 mars i år fick polisen larm om att en man blivit skjuten i ett trapphus i Albydalen. På bottenvåningen mötte polisen en man som blivit skjuten i huvudet från nära håll.

Den misstänkte mannen bodde på adressen där mordet inträffade tillsammans med sin flickvän och han mötte upp den mördade mannen som de båda var bekanta med i porten. Den dömde nekar till brott , men medger att att det var han som sköt den avlidne 29-årige mannen. Albybon har dock hävdat att han handlade i nödvärn och överklagade domen till hovrätten. Nu har dock Svea hovrätt fastställt tingsrättens dom på fängelse i 12 år.

Bråk i trapphuset

I trapphuset uppstod bråk mellan personerna. Varken den dömde eller hans flickvän ville ha besök av mannen har de berättat. Enligt domen gick den nu avlidne mannen till attack mot den dömde och han ska även ha sagt något i stil med att han skulle döda Albybon. Södertörns tingsrätt menar därför att det är klarlagt att den attackerade hade rätt att försvara sig. Men tingsrätten menade i sin dom att skottet i huvudet var ett överdrivet sätt att försvara sig på. Tingsrätten skrev också i sin dom att de fäster särskilt stort avseende vid att den dömde valt att beväpna sig innan mötet och att Albybon inte blivit attackerad av mannen vid något tillfälle tidigare.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.