ANNONS

Hovrätten skärper inte straffet för styckmord

styckmord, helenelund
39-åringen hade den mördade mannens myntsamling, värd en halv miljon.
Det blev inte längre fängelsestraff när styckmordet i Silverdal prövades i hovrätten. Däremot menade Svea hovrätt att mannen inte gjort sig skyldig till grovt bokföringsbrott.
ANNONS

Den 39-åriga man som dömts för styckmordet på en äldre man som hittats i Silverdal får inte skärpt straff av Svea hovrätt. Åklagaren yrkade på att straffet skulle höjas från 17 till 18 års fängelse medan mannen yrkade på att han skulle frikännas från anklagelserna om mord.

Drömde om liv på landet – blev styckmördad

Sommaren 2017 hittades kvarlevorna efter en äldre man i en bil i Silverdal. I februari dömde Attunda tingsrätt en 39-årig man för att ha mördat och styckat mannen.

Den mördade mannen hade en myntsamling värd runt 500 000 kronor enligt ett expertvittne. 39-åringen ska ha fått kännedom om myntsamlingen när han arbetade i en social verksamhet där den äldre mannen vistades. 39-åring har pantsatt flera av mynten ur samlingen och ytterligare mynt hittades hos honom.

Man åtalas för styckmordet i Silverdal

Mannen dömdes även för grovt bokföringsbrott mot ett franchiseföretag i Stockholm. Men hovrätten ändrar rubricering så att brottet inte ska bedömas som grovt på grund av att det upptäcktes fort och inga leverantörer eller anställda utsattes för några risker i och med brottet.

Däremot styrker hovrätten domen om grov förskingring.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.