Huddinge bäst på friluftsliv

Huddinge prisas.
Huddinge prisas.
Huddinge är en av Sveriges bästa friluftskommuner. Tillsammans med Örebro har kommunen prisats. "Det är många års arbete som ger resultat", säger Christian Ottosson (C), ordförande i Natur- och byggnadsnämnden, i ett pressmeddelande.

Huddinge får priset för att man gör naturen tillgänglig för unga, gamla och personer med funktionsnedsättningar, bland annat genom åldersanpassad naturguidning för barn och ungdomar.

Jobbat länge

– Jätteroligt att vi når ett så bra resultat. Huddinge har under flera år arbetat hårt med att förbättra tillgängligheten till naturen. Vi har avsatt stora naturområden som naturreservat och gjort många satsningar för just barn och unga, inte minst med guidningar, säger Anna Avilov, naturvårdschef, Huddinge kommun, i ett pressmeddelande.

Kommunenkät

Till grund för priset ligger en årlig enkät, som i år besvarades av 237 av Sveriges 290 kommuner. Bakom priset ligger Naturvårdsverket, Svenskt friluftsliv och Sveriges kultur- och frititidschefers förening.

Huddinge delar förstaplatsen tillsammans med Örebro. De 30000 kronor vardera kommunerna får ska används i friluftslivsarbetet.


Läs också: Nu spirar det i Huddinges trädgårdar