ANNONS

Huddinge väl förberedda på spelberoende

HUddinge kommun har gjort fel i upphandlingar under många år.
Huddinge kommun är en av de kommuner som är vässade inför den nya lagen. Kommunen har sedan tidigare bland annat tre behandlare, utbildade i KBT för spelberoende, som tar emot Huddingebor med spelberoende och KBT-behandlar dem.
ANNONS

– Dessa behandlare har arbetat med denna målgrupp tidigare, säger Sara Hållstrand Martinsson, enhetschef inom socialomsorgen i Huddinge.

De Huddingebor som har behov av medicinsk bedömning, behandling eller uppföljning kan få det på hemmaplan. Bland annat samarbetar kommunen med landstingets beroendemottagning i Huddinge.

– Där finns beroendeläkare, beroendesjuksköterskor och psykolog, säger Sara Hållstrand Martinsson.

Anpassar verksamheten

Någon gruppterapi särskilt för missbrukare finns dock inte i Huddinge. Det har med den lilla efterfrågan att göra. Få Huddingebor har hittills sökt hjälp för spelberoende.

– Vi har inte tillräckligt många gruppdeltagare idag. Men vi bedriver olika gruppbehandlingar, MI, KBT och 12-steg, och i alla dessa grupper har vi möjlighet att ta in personer med spelberoende och anpassa behandlingsupplägget efter personens behov, säger Sara Hållstrand Martinsson.

– Vi anpassar alltid vår verksamhet efter de behov som finns, så skulle denna målgrupp öka, finns möjlighet och kompetens för att starta en grupp, fortsätter Sara Hållstrand Martinsson.

Något särskilt anhörigstöd för just anhöriga till personer med spelberoende finns inte i Huddinge, utan råd- och stödsamtal samt anhöriggrupp vänder sig till anhöriga  till personer med antingen substansberoende eller spelberoende.

 

ANNONS
Fakta

Detta kan Huddinges socialtjänst erbjuda i frågan

  1. Skuldrådgivning? Ja
  2. Terapi? Ja
  3. Utbildad personal? Ja
  4. Anhörigstöd? Ja
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.