ANNONS

Huddinge på framfart – får topplacering

Huddinge centrum
Huddinge placerar sig på bästa tillväxttopplistan.
Huddinge kommun hamnar på en andraplacering när Stockholms läns kommuner rankas utefter bästa tillväxten 2016.
ANNONS

Kreditupplysningsföretaget Syna har tagit fram en tio-i-topp lista av kommuner med bäst tillväxt i landets län. De kommuner som hamnar på listan har störst andel företag som nyanställer, ökar omsättning samt går med vinst.

Huddinge kommun kommer på en andraplats, näst efter Upplands Väsby. Enligt Huddinges näringslivschef Pia Forsberg har de södra kommunerna höga mål fram till 2030.

– Kommunerna i södra Stockholm har 100 000 nya arbetstillfällen som mål fram till 2030. Det kommer innebära att färre behöver pendla långt till sina jobb vilket är bra för både trafiksituationen, miljön och människors privatliv.

Daniel Dronjak, kommunstyrelsens ordförande i Huddinge ser ett ökat intresse bland företagen att etablera sig i kommunen.

– En analys från Bisnode visar att Södertörn har snabbare företagstillväxt än Stockholms län som helhet och att mer än vart tredje företag är snabbväxande. Vi ser också ett ökat intresse bland företag att etablera sig här.

Men det är inte bara Huddinge som är på topp. Av kommunerna i länet dominerar Södertörnområdet med 7 av 10 placeringar.

– Att 7 av 10 kommuner på topplistan ligger på Södertörn är ett kvitto på att vårt samarbete över kommungränserna är rätt väg att gå. Vi samarbetar i tillväxt-, näringslivs- och utvecklingsfrågor och koordinerar satsningar på utbildning och bostäder. Södertörnsamarbetet innebär att vi hjälper varandra till gemensam framgång och inte uppfattar varandra som konkurrenter, säger Bob Wållberg, ordförande i styrgruppen för Södertörnsamarbetet i ett pressmeddelande.

Läs mer Huddingenyheter: Polisens löften till Huddingeborna

ANNONS
Fakta

Topplistan Stockholms län

1. Upplands Väsby

2. Huddinge

3. Botkyrka

4. Södertälje

5. Haninge

6. Nynäshamn

7. Nykvarn

8. Sundbyberg

9. Tyresö

10. Vallentuna

Källa: Syna
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.