S: Huddinge måste gå ihop mot skip-stop

Trångt på pendeln.
Trångt på pendeln.
Sara Heelge Vikmång, (S).
Sara Heelge Vikmång, (S).
Efter förra veckans kaos går Socialdemokraterna i Huddinge ut och kräver att kommunstyrelsen agerar mot skip-stop-tågen.

Den första veckan med den nya skip-stop-trafiken, eller snabbtågen som de också kallas, upplevdes av många som rekordstrulig. Med växelfel, korta tåg i rusning – och dessutom tåg som som svischade förbi proppfulla perronger.

Socialdemokraterna i Huddinge, som länge varit kritiska mot skip-stop-trafiken, efterfrågar nu att Huddinges politiska partier går samman och kräver en ändring av pendeltågstrafiken.

– Alla Huddingebor har rätt till en bra och tillgänglig kollektivtrafik. Jag är orolig att huddingependlare får sämre möjlighet att jobba och åka kollektivt från Skogås och Stuvsta. Här måste vi som kommun kräva ändring och stå upp för Huddingebornas rätt till bra pendeltågstrafik, säger Sara Heelge Vikmång (S) gruppledare och kommunalråd i opposition i ett pressmeddelande.

Många Huddingebor uttrycker besvikelse över hur politikerna i Huddinge drivit frågan om skip-stop i förhandlingar med landstinget. En Trångsundsbo undrar i ett mail till redaktionen om Huddinge är nedprioriterat av landstinget, eftersom både Skogås och Trångsund sedan tidigare hoppas över.

En Stuvstabo beskrev i en lokal Facebookgrupp den kommande prishöjningen på SL-kortet som ett hån mot den som får färre avgångar i rusning, till ett högre pris.

Oppositionsrådet Sara Heelge Vikmång, (S) uttrycker en oro över att skip-stop-trafiken även ska påverka tillväxten.

– Jag är oroad att vi nu får sämre förutsättningar för tillväxt och jobb i vår viktiga region. Dessutom påverkar det här många människors livspussel och gör det svårare att exempelvis få ihop hämtningar och lämningar från skola och förskola, här behöver Moderaterna i landstinget tänka om, säger Sara Heelge Vikmång (S).

Mitt i Huddinge söker representanter från övriga partier för en kommentar.