Huddinge runt på 100 dagar

Huddinge kommun besökte trampolinparken Bounce, berättar Andreas Fogelqvist.
Huddinge kommun besökte trampolinparken Bounce, berättar Andreas Fogelqvist.
Andreas Fogelqvist näringslivsstrateg på Huddinge kommun
Andreas Fogelqvist.
Bounce, ett av företagen kommunen besökte.
Bounce, ett av företagen kommunen besökte.
En parkourpark, ett kafé och ett gruvindustriföretag. Det är några av de 100 företag som Huddinge kommun besöker under 100 dagar.
Syftet är att förbättra företagsklimatet.
– Nästan alla företagare berättar om svårigheten att hitta rätt personal, säger Andreas Fogelqvist, näringslivsstrateg på kommunen.

I skrivande stund har kommunens tjänstemän och politiker besökt 78 företag. Andreas Fogelqvist berättar att kommunen försökt att sprida besöken både mellan olika branscher och runt om i Huddinge.

– Vi har varit noggranna med att både träffa stora arbetsgivare och ensamföretagare, säger han.

Till exempel har kommunen besökt ett nytt kafé i Flemingsberg samt Bounce, en trampolinpark i Kungens kurva där besökarna bland annat kan utöva parkour.

Kommunen har även hälsat på hos Wassara, ett gruvindustriföretag som är dotterbolag till LKAB.

Nästan alla företagare, dock inte Bounce, vittnar om problem att hitta rätt kompetens.

– Det är det absolut vanligaste. Att hitta rätt personal som tekniker, säljande tekniker och mekaniker. Men vi får en lång ”att göra-lista” och många inspel på hur vi kan bli bättre. Det kan handla om bygglov och hur allt funkar lokalt, som kollektivtrafiken, säger Andreas Fogelqvist, näringslivsstrateg.

Den 1 juni ska kommunen presentera sitt resultat. Projektet pågår fram till 6 april och de företag som vill ha besök kan kontakta kommunen.