SD Huddinge ”skojade” i KF-protokoll

SD oroar sig för cyklisters utandningsluft
Skärmdump av kommunfullmäktiges protokoll.
Sverigedemokraterna i Huddinge skrev att cyklisters utandningsluft kan vara ett hot för klimatet. Men i efterhand, så var det bara på skoj.

Inte rasist men.. var först med att skriva om Sverigedemokraterna i Huddinge som i ett protokoll till fullmäktige i september förra året tog ställning mot kommunens cykelplan.

Sverigedemokraterna tyckte bland annat att det det var ”hiskeligt mycket pengar” som cykelplanen skulle kosta. Men det stycke i protokollet som fått medial uppmärksamhet handlar om hur cyklisternas utandningsluft kan förstöra miljön.

”Hur pass miljövänligt det är låter jag andra bedöma men man kan inte helt bortse från det faktum att fysisk aktivitet producerar mer koldioxid genom utandningsluften, som ju är en s.k. växthusgas.” skriver de i protokollet.

Men i efterhand, så ska det hela varit på skoj säger SD:s ledamot i Huddinge, skriver bland annat Dagens nyheter.

– Det där med koldioxidutsläppen kunde jag bara inte låta bli att skriva som ironi med tanke på en diskussion vi haft med miljöpartiet om att korna släpper ut så mycket växthusgaser. Men det har tydligen missuppfattas helt. Det var skrivet med glimten i ögat, säger Martin Nigals, SD ledamot i kommunstyrelsen i Huddinge, till DN.

 Martin Nigals tillägger även att det saknas humor i politiken.

Läs mer:

Halv miljard ska få flera att cykla

Partier eniga om cykelplan – förutom SD