Hugo från Huddinge spelar Emil på Intiman

Hugo Eklund Gummesson från Fullersta spelar Emil när Intiman sätter upp Lönneberga-musikal
Hugo Eklund Gummesson från Fullersta spelar Emil när Intiman sätter upp Lönneberga-musikal
Fullerstakillen Hugo Eklund Gummesson kammade hem huvudrollen i en ny musikaluppsättning på Intima teatern i höst.

Det blev fullpott för elvaåriga Hugo Eklund Gummesson när Intima teatern sökte efter Sveriges nya Emil till en musikaluppsättning av Astrid Lindgren-klassikern Emil i Lönneberga. Detta trots att han egentligen missat ansökningsperioden.

– Min mamma såg på Facebook att ansökningen redan hade varit, men regissören mailade och sa att jag ändå fick komma dit med några andra. Vi fick gå in en och en och spela en liten bit av manuset och sjunga en sång av Astrid Lindgren och redan samma kväll fick jag svar om att jag hade fått rollen, säger Hugo Eklund Gummesson.

Hugo går i sjätte klass på Adolf Fredriks musikklasser och sjunger varje dag, men om det är musikaler han vill satsa på när han blir stor vet han inte ännu.

– Det här är min första pjäs, så jag vet inte hur kul det kommer att bli än, men jag tror att det här kommer att bli fruktansvärt kul, säger han.

Är du nervös inför premiären?

– Njäej, kanske lite, jag vet ju inte hur bra jag är jämfört med de andra, men det kommer nog att gå jättebra tror jag.

Känner du igen dig i Emil?

– Nja, det är klart man är lite busig. Jag har en tvilling och han är kanske lite som min Ida, jag kanske inte hissar upp honom i en flaggstång, men lite bus blir det, skrattar Hugo Eklund Gummesson.