Han vill få Huddinge station att blomstra

Peter och platsen där det ska planteras blommor.
Peter och platsen där det ska planteras blommor.
Peter Henriksson ville få någonting att hända i den pågående debatten kring bristen på underhåll vid Huddinge station och i centrumområdet. I dag, torsdag, välkomnar han alla intresserade till en planteringsfest vid stationen.

Att debatten pågår om vad som sker med skötseln och underhållet vid Huddinge station och i centrumområdet är något Mitt i tidigare berättat om.

I Facebookgruppen ”Vårt eget Huddinge” finns mängder med inlägg där Huddingebor delar bilder på död växtlighet, trasiga parkbänkar och lekparker som närmast liknar ett övergivet nöjesfält.

Huddingebon Peter Henriksson är en av alla som är aktiv och under helgen bestämde sig för att gå från ord till handling – han postade ett förslag i gruppen.

Det löd i korthet att de som kan och vill borde träffas vid Huddinge station i dag, torsdag, och ta en liten del av de tillsynes bortglömda planteringarna i besittning och göra det fint.

Peter fick större respons än vad han trodde. Nu har han fixat sponsorer för både blommor och jord.

Ansvarig politiker: ”jag stötar det”

Kommunalrådet Christian Ottosson (C) som ansvarar för underhåll av stads- och utemiljöer är själv aktiv i diskussionerna som pågår i sociala medier. Om morgondagens blomsterhändelse säger kommunalrådet:

– Det här är ett ideellt intiativ, jag stöttar det och kommer själv delta.

För de Huddingebor som vill vara med och plantera hälsar Peter att samling sker i dag den 18 juli klockan 16, vid trapporna upp till pendeltågen.