ANNONS

Huddingeband tog hem finalen

Midnight stories består av Tobias Wermeling, Alexander Gustafsson, Sixten Roström, Arthur Öhman och Gabriel Gustafsson.
Midnight stories består av Tobias Wermeling, Alexander Gustafsson, Sixten Roström, Arthur Öhman och Gabriel Gustafsson.
Huddingebandet Midnight Stories vann Stockholmsfinalen av Emergenza, världens största talangjakt för osignade band.

– Det var verkligen inte väntat, vi är så glada, säger trummisen Sixten Roström.
ANNONS

Huddingebandet Midnight Stories lyckades imponera på både jury och publik och tog hem Stockholmsfinalen av Emergenza på Debaser Medis i lördags.

– Det var bra drag under spelningen och det kändes som att vi fick igång publiken riktigt bra. Det är en ära att ha vunnit och det var grymt att hinna få stå på Debasers Medis scen innan de stänger ner. Att få spela där var verkligen upp till förväntningarna, säger 19-åriga Sixten Roström.

Utöver Stockholmsfinalen så avgjordes under kvällen också vilket band som skulle få representera Sverige och Norden på en festivalspelning i Tyskland inför 25 000 personer senare i sommar. Men där sprack det för Huddingekvintetten.

– Visst hade vi gärna vunnit där med, men när vi tänkte till och insåg att vi faktiskt hade vunnit över 64 band i Stockholmstävlingen så kändes det ändå väldigt bra, säger Sixten Roström.

För på plats fanns det också representanter från skivbolag, och Midnight stories hoppas ha gjort ett så bra intryck på dem så att de småningom ska ro hem ett skivkontrakt.

Redan på lördag kan man se bandet spela på gatumusikfestivalen Make music där fler än 100 band och artister intar på Södermalms gator.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.