ANNONS

Huddingebo ger ut inkluderande pekböcker

BILDEN ÄR ETT MONTAGE.
BILDEN ÄR ETT MONTAGE.
Boken "Äta" är en del av tre i Jessika Linde och  Embla Sue Panova bokserie för barn.
Boken "Äta" är en del av tre i Jessika Linde och Embla Sue Panova bokserie för barn.
Jessika Linde.
Jessika Linde.
Talpedagogen och Huddingebon Jessika Linde har tillsammans med Embla Sue Panova släppt bokserien "Leka", "Äta" och "Sova"– en pekbok som riktar sig till barn med och utan språksvårigheter. I sin undervisning på Hökarängsskolan har hon sett goda resultat av att använda tecken som stöd till alla barn.
ANNONS

Huddingebon Jessika Linde arbetar sedan ett år tillbaka som talpedagog på Hökarängsskolan, och i september publicerades hennes böcker ”Leka”, ”Äta” och ”Sova”– pedagogiska pekböcker till alla barn. Istället för att enbart tala till barnet så visar Jessika tecken, vilket stimulerar flera inlärningskanaler så som hörsel och syn.

– Man förstärker intrycken och budskapet blir tydligare. Att göra tecknet giraff har samma effekt som när jag visar en bild på en giraff, det stimulerar det visuella.

Den här typen av pedagogik fungerar bra både till barn med språkstörningar, kognitiva funktionsnedsättningar och till barn utan språkliga svårigheter.

Det är inkluderande och det är så man ska sträva efter i skolan. Det finns ingenting negativt att använda det med alla barn.

Bokserien har hon arbetat fram tillsammans med Embla Sue Panova då de tyckte att det saknades pekböcker som använder sig av tecken.

– Vi kände att det saknades den här typen av böcker. När man ska välja pekböcker så handlar många om till exempelvis en bondgård, men man måste ha en koppling till den vardagen som barnet lever i. Vi tror att man kan utforma böcker så att det kan rikta sig till alla.

 

 

ANNONS
ANNONS