Huddingebo SM-mästare i food truck

Pär Magnusson med blommor och diplom från food truck-SM.
Pär Magnusson med blommor och diplom från food truck-SM.
Vinnarmackan.
Vinnarmackan.
Pärs portabla grill och rökeri som han byggt själv.
Pärs portabla grill och rökeri som han byggt själv.
Kollassare krävs för att hålla grillen igång.
Kollassare krävs för att hålla grillen igång.
Det började som ett sidoprojekt. Sedan blev Pär Magnusson egenkonstruerade truck med eget rökeri hans heltidssysselsättning. Nu har hans food truck prisats i Svenska mästerskapen som gick av stapeln i Kungsträdgården förra helgen.

– Det var nog inte som visste vem jag var när jag rullade in där, säger Huddingebon Pär Magnusson som drivit food trucken Irvin’s BBQ i snart två år.

Till skillnad från de flesta andra deltagare brukar inte Pär ställa sig med sin bil på gatan och sälja luncher, utan jobbar mest med fester, bröllop och andra event. Men trots att motståndet bestod av mer välkända truckar var det många som köade för att testa den hemrökta pastramimackan, som också föll juryn i smaken.

Smörgåsen vann sin egen klass, mat som serveras i handen eller i bröd, och kammade dessutom hem silvermedaljen i den totala tävlingen. För att hinna med alla kunder hade Pär kallat in sin pappa, sin syster och en gammal kollega.

– Det var helt sjukt. Jag hade förberett mig i en veckas tid, men jag visste ju inte någonting om hur mycket mat som skulle gå åt när det står 30 bilar till där. Så det var en ren chansning, men vi sålde slut precis när det stängde så det blev ganska perfekt. Men vi körde non-stop utan ett fem minuters brake på hela dagen, säger Pär Magnusson.

Men det bästa betyget kom, trots juryns hyllningar, från några gäster som besökt det berömda stället Katz’s i New York.

– Alla pratar om deras pastramimacka, den är liksom känd över hela världen. Men de som hade ätit där sa faktiskt att min macka var bättre, det var coolt, säger Pär Magnusson.

Fakta

Pärs vinnarmacka

  • Ört- och vitlöksgrillat surdegsbröd
  • Pastrami på oxbringa saltad och kryddad efter eget recept och rökt i 14 timmar
  • Syrlig kålsallad
  • Egen dijonmajonnäs
  • Rostade kavringsmulor
  • Ytterligare en brödskiva.