Huddingebornas mobilsurf ökar med 27 procent

Ny rapport visar hur Stockholms län mobilsurfar.
Ny rapport visar hur Stockholms län mobilsurfar.
Huddinges mobilsurf har ökat 27 procent sen förra året. Den grupp som ökar sitt surfande mest är personer över 70 år.
– Det är kul att se att seniorerna har börjat surfa ikapp, säger Magnus Österholm, nätexpert på Telenor.Under det senaste året har Huddinges mobilsurf ökat med 27 procent, det visar statistik från Telenors kommande rapport över mobilsurfandet i länet. Rapporten visar att den grupp som ökar sitt surfande mest är personer över 70 år.

– Det är kul att se att seniorerna har börjat surfa ikapp. Mobila enheter såsom surfplattor och smartphones har gjort nätet mer tillgängligt för fler. Inte minst seniora personer vilka ofta uppskattar de enklare gränssnitten och att vara trådlösa. Det är glädjande att se att modern teknik tillsammans med väl utbyggda mobilnät innebär att vi gör digitaliseringen tillgängligare för fler, säger Magnus Österholm, nätexpert på Telenor.

Den kommun som surfar mest i länet är Ekerö. Allra största ökningen av mobilsurf har skett i Norrtälje där invånarna har ökat sitt surfande med 50 procent sedan förra året. Personer mellan 18-30 är de som mobilsurfar mest, både i Stockholms län och i Sverige.

 

Fakta

Här mobilsurfar man mest i Stockholms län

Ekerö

Norrtälje

Lidingö

Värmdö

Danderyd

Vaxholm

Österåker

Sundbyberg

Nacka

Källa: Telenor