Huddingefamilj i Supernanny i kväll

Pappa Jonas Bogren och mamma Elin Viljestrand med döttrarna Tindra, 4 och Lea 12 år.
Pappa Jonas Bogren och mamma Elin Viljestrand med döttrarna Tindra, 4 och Lea 12 år.
I kväll faller strålkastarljuset på familjen Viljestrand-Bogren i Vistaberg när det sjunde avsnittet av serien Supernanny sänds.
– Jag hoppas att jag får sitta med kudden nedanför ögonen, säger mamma Elin Viljestrand.

I kväll är Huddingeborna Elin Viljestrand, Jonas Bogren och barnen Tindra, 3 och Lea, 12 i centrum när det sjunde avsnittet av tv-programmet Supernanny sänds på TV3. Programmet är en svensk version av det brittiska programmet med samma namn och går ut på att en nanny kommer hem till en familj och ger dem tips och råd för hur man pusslar ihop vardagen med barnen.

Hallå där, mamma Elin, varför sökte ni till programmet?

– Vi sökte eftersom vi har en liten dotter på fyra år som har haft jätteproblem både med att somna och att sova under natten. Vi kunde i princip inte sova alls under de fyra åren och hade testat allt men märkte att det funkar inte. Vi hade nog sökt hjälp oavsett om vi inte kom med i programmet så det var helt perfekt att vi fick den hjälpen.

Har det blivit bättre efter att programmet spelades in?

– Ja, verkligen. Vi fick egentligen ganska små tips, men som gjorde stor skillnad och det har verkligen funkat. Såna små saker som att tänka på vad man ger barnet på kvällen innan det ska somna och tips på hur man ska göra timmarna innan nattning har verkligen inneburit en stor förändring.

Hur känns det nu att se sitt vardagsliv på tv?

– Det vet jag inte riktigt förrän i kväll, men så här inför känns det skitläskigt. Samtidigt får man tänka att vi är med av en anledning och det är inte att göra skäms-tv. Det här med sömnen är ett stort problem för många och jag hoppas att de har vinklat det på det sättet så att flera kan få hjälp. Det är lite pirrigt nu eftersom jag inte vet hur de har klippt det, men det är nog bara sunt att tänka så, säger Elin Viljestrand.

Programmet sänds i kväll, måndag, klockan 21 på TV3 och finns därefter på webben.