Huddingemusiker lanserar eget öl

Roger Karlsson.
Roger Karlsson.
Tidigare i höstas släppte Roger Karlsson sitt sjunde album "Kysser Sörmlands jord". Nu lanserar han sitt eget öl tillsammans med bryggeriet Ölkultur.

Roger Karlsson kommer ursprungligen från Tumba men de senaste åren har han bott i Huddinge. Sedan 1995 har han släppt sju soloalbum och tidigare har han spelat i punkband som Inferno och Tuk Tuk Rally. Och nu lanserar han dessutom ett eget öl.

– Under åren har jag spelat mycket på ett bryggeri och spelställe i Eskilstuna som heter Ölkultur. Och nu under hösten ville de släppa ett öl som heter Sörmlandsjord och på den vägen är det, säger han.

Men valet att lansera ett öl i sitt eget namn var inte självklart.

– Jag skulle aldrig göra reklam för ren sprit, men nu är det ett fint öl från ett lokalt bryggeri och det är kul med en lokalförankring till en plats där jag spelat mycket, säger Roger Karlsson.

Titelspåret till hans album som ölets namn fått inspiration ”Kysser Sörmlands jord” är en hyllningslåt till Roger Karlssons bortgånga pappa, som har rötter i Eskilstuna.

Nu har Roger Karlsson och bryggeriet planer på en lanseringsturné och det är inge omöjligt att det även blir en spelning i Huddinge.

– Det vore kul att få in något i Huddinge också nu när vi planerat in promotion-grejen, säger han.