ANNONS

Huddingepolisen anmäld för bild på Facebooksida

Reine Berglund, yttre befäl i Huddinge, publicerade en bild på en full man på Huddingepolisens Facebooksida. Nu har polisen JO-anmälts.
Reine Berglund, yttre befäl i Huddinge, publicerade en bild på en full man på Huddingepolisens Facebooksida. Nu har polisen JO-anmälts.
Polisen i Huddinge har JO-anmälts för att ha publicerat en bild på en berusad man på sin Facebooksida.

– Jag ångrar inte att jag la ut bilden, utan jag står för det jag gör. Men nästa gång funderar jag nog ytterligare ett varv, säger Reine Berglund, yttre befäl i Huddinge.
ANNONS

Huddingepolisen hittade en utslagen man vid en gångväg på midsommarafton och publicerade ett foto på sin Facebooksida med bildtexten ”Hjälplöst havererad i sina egna spyor”.

Flera personer, varav en är mannen på bilden, har nu JO-anmält polisen för att de publicerat bilden. Något som bland annat Sveriges radio tidigare har rapporterat.

Bilden har tagits bort efter att mannen hört av sig till polisen berättar Reine Berglund, yttre befäl i Huddinge, för Mitt i.

– Min första tanke var att inte ta bort den, men när han bad om det så gjorde jag det ändå. Polisens uppgift är att skydda och hjälpa, och inte att kränka, säger han till Mitt i.

Han berättar att polisen inte har några tydliga riktlinjer för bildpublicering i social medier.

– Det handlar om det sunda förnuftet. Just med den här bilden så satt jag och funderade länge, men tyckte att den var så pass avidentifierad att den kunde användas, säger han.

Han menar att det är viktigt att polisen visar hur verkligheten ser ut, och att alternativet att arrangera bilder skulle påverka polisens trovärdighet negativt.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.