ANNONS

Huddinges skolmat dyrast i länet

Skolmat.
Skolmat.
5 400 kronor skiljer mellan vad Huddinge och Nacka betalar för skolmat för en elev på ett år rapporterar SVT. Huddinge betalar mest i hela länet, 7 600 per elev och år, medan Nacka, som har den billigaste maten, bara betalar 2 200 kronor.
ANNONS

Huddinge lägger mest pengar per elev och år för skolmaten i hela länet, rapporterar SVT. Kommunen betalar hela 5 400 kronor mer än Nacka, som bara lägger 2 200 per barn och år, enligt kanalen. Rikssnittet ligger på 6 100 kronor.

– Det kan variera väldigt mycket. En del kommuner har till exempel egen kock, medan andra kommuner köper in all mat, säger José Luis Berrospi, undervisningsråd på Skolverket, till Nyhetsbyrån Siren, rapporterar SVT.

Grundskolenämndens ordförande i Huddinge, Jelena Drenjanin, (M), sitter i sammanträde när Mitt i ringer, men skriver i ett mejl att kostnaderna bland annat beror på att kommunen har mål om hög andel ekologiska livsmedel och har satsat på fortbildning av personal och tillagningskök.

I statistiken ingår kostnader för skolmåltids- och kaféverksamhet, vilket inkluderar kostnader för personal, livsmedel, transporter och administrativa kostnader, enligt SVT.

– Om skolan är liten med få elever kostar maten mycket, men med fler elever blir det billigare, säger José Luis Berrospi till Siren.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.