ANNONS

Huddinges solkarta är klar

Under vintern läggs de första solpanelerna på Riggens tak i Masmo.
Under vintern läggs de första solpanelerna på Riggens tak i Masmo.
Nu är det även dags för Huddinge att få en så kallad "solkarta". En tjänst som räknar ut hur mycket solel en byggnad kan få av solpaneler.
ANNONS

Energirådgivningens solkarta finns redan i de flesta av Stockholms kommuner och ska underlätta för de som vill satsa och planera för solenergi. Nu är solkartan klar även för Huddinges kommun.

Genom en interaktiv karta så kan man klicka sig in på sin kommun och en specifik byggnad för att sedan räkna ut hur många kWh per år solpaneler kan ge.

– Med Solkartan vill vi möta det stora intresse som finns för solenergi just nu. Vi får många frågor från personer som undrar om deras tak är lämpligt för solpaneler och nu kan de flesta ta reda på det själva, säger Malin Lindstaf, energi- och klimatrådgivare vid Huddinge kommun, i ett pressmeddelande.

Solkartan är ett samarbete mellan Kommunförbundet Stockholms län och energi- och klimatrådgivningen i Stockholmsregionen.

Läs mer:

Stockholmarna ska sätta solceller på taken

Här läggs Masmos första solpaneler

Fakta

Här hittar du din solkarta

www.energiradgivningen.se

Kommuner med solkarta på energirådgivningen: Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Håbo, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nynäshamn, Salem, Sigtuna, Solna, Sundbyberg, Tyresö, Täby, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm och Värmdö.

Kommuner med solkarta som hittas på respektive kommuns hemsida: Botkyrka, Sollentuna, Stockholm och Österåker.

Källa: energirådgivningen
ANNONS