Huddinges kor en världsnyhet – se släppet här

Arkivbild.
Arkivbild.
Huddinges glada kossor går hem över hela världen. Totalt har livesändningen från kosläppet på Björksättra gård i går 250 000 visningar och fenomenet har uppmärksammats i flera amerikanska medier.

Kosläppet på Björksättra gård är ett populärt vårtecken som varje år är blir fullbokat flera veckor i förväg. Men för att så många som möjligt skulle kunna få ta del av kossorna gläjdeskutt när de släpptes ut i det gröna så valde Arla i år att livesända tillställningen på Facebook.

Och det visade sig att intresset för kosläppet var långt mer än en lokal begivenhet.

Branschtidningen Resumé rapporter att amerikanska medier såsom USA Today, ABC och New York Times uppmärksammade kosläppet under förra veckan.

Och livesändningen på Facebook nådde ut till flera länder världen över. På bara en dag var antalet visningar uppe i drygt 250 000.

Inför kosläppet och livesändningen sa Lasse Gillberg, lantbrukare på Björksättra Gård i Huddinge:

– Det är många som är förväntansfulla och glada och som tycker att det här är årets grej. Det är kul att testa nya grepp, det är ett sätt att möjliggöra för fler att kunna ta del av kosläppet. Jag tycker också att det är viktigt att vi lantbrukare är öppna med vår verksamhet så att fler kan komma närmare det vi gör.