Huddingeskolor varnar för okänd man

Barnet på bilden har ingenting med den eventuella händelsen att göra.
Barnet på bilden har ingenting med den eventuella händelsen att göra.
En man ska enligt obekräftade uppgifter ha erbjudit ett barn godis vid Hageby Allé i går. Polisen kan varken bekräfta eller dementera uppgifterna.

Under fredagseftermiddagen gick Vistaskolan på sin hemsida ut med brådskande information om att de nåtts av obekräftade uppgifter om att ett barn under gårdagen blivit erbjuden godis och läsk för att prata med en okänd man. Vistaskolans rektor, Karin Kavmark berättar att hon nåtts av uppgifterna via Glömstaskolans rektor.

– Vi har valt att gå ut med de här uppgifterna med förtydligande om att det rör sig om obekräftade uppgifter. När det gäller den här typen av rykten är det bättre att ta det säkra före det osäkra och uppmärksamma föräldrar på att ha ökad vaksamhet, säger Karin Kavmark, rektor på Vistaskolan.

Polisen har ännu inte fått in någon anmälan om någon liknande händelse.

– Vad jag förstår har informationsspridningen startat via en blogg som Glömstaskolan har, men vi kan varken bekräfta eller dementera uppgifterna, säger Anna Schelin, kommunpolis i Huddinge.

”Nyss nåddes vi av ett rimligt trovärdigt rykte att en elev på närliggande skola försökt lockas in i en bil med godis, men istället sprungit direkt hem.”

Så skrev Glömstaskolan på sin blogg i går, under rubriken ”Träna: inte följa med främmande”.

Anna Schelin tycker att det är bra att vuxna pratar med sina barn om att inte följa med och att våga säga nej till främlingar, men ställer sig frågande till var uppgifterna om en bil kommer i från.

En person som säger sig ha kontakt med familjen skriver i en sluten Facebookgrupp att en åttaårig pojke ska ha blivit förföljd till fots av en äldre man som lovat honom godis och läsk i Hageby Allé. I inlägget står ingenting om en bil.

Polisen uppmanar den som har förstahandsuppgifter att höra av sig med signalement och iakttagelser.

Mitt i Huddinge har sökt Glömstaskolan för en kommentar.