ANNONS

Hufvudsta ridklubb får pris: ”Vi har lagt ner mycket arbete”

Hufuvdsta Ridklubb.
Hufuvdsta Ridklubb.
En snabb digital utveckling förändrar ungdomars sociala medier-vanor. Hufvudsta ridklubb insåg att deras värdegrund var daterat och för ett år sedan satte de igång ett gediget arbete att förnya den.
Nu prisas de för sitt arbete.
ANNONS

Hufvudsta Ridklubb tilldelas RF-SISU Stockholms utmärkelse Årets barn- och ungdomsförening 2020.

– Gud vad roligt, jag blir pirrig och får tårar. Vi har lagt ner mycket arbete och det har gett utdelning, säger ordföranden Anna-Karin Persson.

Klubben tilldelas priset med motiveringen att värdegrundsarbetet har skapat ett öppet, inkluderande och respektfullt klimat i stallet så väl som i sociala medier.

Det var för ett år sedan som föreningen såg ett stort behov av att nytt tag. De ville skapa ett varmare klimat i föreningen. De började med en workshop där 50 barn och 30 föräldrar deltog. Punkter som att bjuda in till gemenskap, våga säga ifrån och att glädjas åt andra lycka diskuterades. Detta har alltså gett resultat.

Ska göra något bra för barnen

Prissumman på 10 000 kronor går till barn- och ungdomsverksamheten.

– Såhär i Coronatider är det kul med glada nyheter, det här behövde vi. Det blir en morot för vårt fortsatta arbete. Vi ska göra något bra för pengarna för barnen och ungdomarna i föreningen, säger ordförande Anna-Karin Persson.

Fakta

Ur motiveringen

”Genom delaktighet och inflytande från barn och ungdomar har Hufvudsta Ridklubb uppdaterat sin värdegrund. Arbetet har gett ett öppet, inkluderande och respektfullt klimat i föreningen, från snacket i sadelkammaren till inlägg i sociala medier som är en stor del av barn- och ungdomars liv i dag. Föreningens ambitiösa och medvetna arbete som lett till en stor positiv förändring visar på ett modernt tänkande och ett agerande som behövs för ett mer inkluderande klimat. Nu tilldelas Hufvudsta Ridklubb RF-SISU Stockholms utmärkelse Årets barn- och ungdomsförening”.

Nyhetstips tips oss tipsa redaktionen på Mitt i

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.