ANNONS

Huge har sålt nio skolor och förskolor

En av skollokalerna som sålts.
En av skollokalerna som sålts.
I måndags tillträdde ett privat fastighetsbolag nio av Huddinges fastigheter som inrymmer förskolor och skolor.
ANNONS

Från och med i måndags, den andra oktober, äger inte kommunens bolag Huge längre lokalerna där nio förskolor och skolor har sina verksamheter.

De lokaler som har sålts är förskolan Butaland i Segeltorp, Myrängens förskola, förskolan Myrorna i Stuvsta, förskolan Nätet Myrstacken på Myrstuguberget, Regnbågen i Vårby, Tusenkedjan i Fullersta, Trollhyddan i Trångsund, Myrängsskolan och Juringe Gårdsskolan i Segeltorp.

I ett internt meddelande säger Huges chef för affärsutveckling att lokalerna säljs eftersom förskolorna och skolorna bedrivs privat.

– Huddinge Samhällsfastigheters uppdrag är att förvalta kommunala fastigheter. I de nio fastigheter vi nu säljer drivs det privat verksamhet och därför har vi tagit beslutet att sälja dem, allt för att matcha vårt uppdrag mot kommunen, säger Mikael Alfredsson, chef för fastighetsutveckling i ett internt meddelande som Mitt i Huddinge tagit del av.

Summan för de nio fastigheterna uppgår till 200 miljoner, men försäljningen innebär samtidigt att Huge går miste om hyresintäkter på cirka 16,8 miljoner kronor per år. Förskolornas och skolornas kontrakt tas över av den nya fastighetsägaren, SBB.

Mitt i Huddinge söker representanter från Huge och kommunen för en kommentar.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.