Min lokala hjälte

Huges vd slutar – andra avhoppet på kort tid

Sofia Mattsson-Linnala lämnar sin tjänst som vd för det kommunala bostadsbolaget Huge.
Sofia Mattsson-Linnala lämnar sin tjänst som vd för det kommunala bostadsbolaget Huge.
Sofia Mattsson-Linnala lämnar sin tjänst som vd för Huddinges kommunala bostadsbolag Huge.

Så sent som i somras hoppade Anit Avsan (M) av sin styrelseordförandepost i Huge i protest.

Det kommunala bostadsbolaget Huge meddelade under tisdagen att Sophia Mattsson-Linnala lämnar posten som bolagets vd, en tjänst som hon har haft i drygt två år. Hon går nu vidare till en liknande tjänst på det rikstäckande fastighetsbolaget Rikshem AB.

Det är det andra avhoppet från Huges ledning på kort tid. Så sent som i juni avgick Anti Avsan (M) i protest från sin post som styrelseordförande, eftersom han och kommunledningen hade så skilda uppfattningar om kommuens skuldtak och Huges ekonomi och framtid.

Han hade då suttit på ordförandeposten sedan 2007.

Men enligt Sophia Mattsson-Linnala har turbulensen under våren och sommaren inget med hennes uppsägning att göra.

– Det är olyckligt det som var i våras och jag hade gärna sluppit det. Men det har ingen som helst påverkan på det här beslutet, utan jag fick ett erbjudande från Rikshem som jag inte kunde tacka nej till, säger hon till Mitt i.

Sedan Anti Avsans avhopp har Mathias Övelius (DP) hoppat in som tillfällig styrelseordförande i Huge. Sophia Mattsson-Linnala menar att det just nu inte är det bästa läget för Huge att också hon lämnar. Men att hon stannar kvar som vd under tiden styrelsen hittar en efterträdare.

– Det är lite dålig tajming med tanke på att de förändringar vi har påbörjat sedan i somras inte har hunnit sätta sig än. Nu hade man behövt få lugn i organisationen, säger hon.