Hund attackerade pojke på skolgård

Två veckor efter attacken såg Abdulraman Ali Shakes arm ut så här.
Två veckor efter attacken såg Abdulraman Ali Shakes arm ut så här.
På en rast åkte Abdulraman rutschkana nedför en backe vid Elinsborgsskolans skolgård. Då kom en hund och bet honom i armen.

Nu ser skolan över säkerheten på gården.

– Hunden kom från ingenstans, säger 8-årige Abdulraman Ali Shake.

Det var en januaridag som han och en kompis åkte rutschkana nedför en backe vid skolan. En anställd var i närheten och de skulle precis gå in när det hände.

Elinsborgsskolans skolgård är inte omgärdad av stängsel och allmänheten kan lätt ta sig in där. Abdulraman Ali Shake berättar hur hunden oprovocerat gick till attack och bet honom i högerarmen. Enligt vittnen var det en ljusbrun pitbullterrier som ägaren hade kopplad. Efter attacken drog hundägaren bort hunden och smet därifrån.

Skolan ringde till pappan Omer Ali Shake som direkt åkte dit. De åkte till en närakut där såret tvättades. Om inte Abdulraman haft täckjacka på sig hade skadorna kunnat bli betydligt värre.

– Första natten var jättesvår. Han hade ont i såret och kunde inte sova, berättar Omer Ali Shake som vill att skolan förbättrar säkerheten kring gården.

Elinsborgsskolans rektor Suzanne Heikman Lundberg ser allvarligt på incidenten. Enligt henne hände något liknande på gården för cirka tio år sedan.

– Det är oacceptabelt. Det är samtidigt svårt för oss när folk tar en genväg över skolgården eftersom vi inte har några staket runtomkring.

Efter händelsen har de anställda uppmanats att bli mer uppmärksamma ute på rasterna.

– Vi diskuterar om vi ska sätta upp vägbommar och fordonshinder. Sådana åtgärder beslutas i samråd med fastighetsägaren Sisab. Att sätta upp staket runt hela gården är inte aktuellt., säger Suzanne Heikman Lundberg.

Såret på armen har läkt bra men mentalt har händelsen satt spår. Abdulraman är numera mycket hundrädd. Skolan har erbjudit honom stöd genom skolhälsovården.

Polisens utredning kring hundattacken är nedlagd. Lokaltidningen Mitt i Tensta Rinkeby har sökt polisens utredare.