Hund avlivad efter dödsbett mot foxterrier

Hundattacken i Sätra härom veckan fick ett tragiskt slut för båda de inblandade hundarna. Den bitna foxterriern avled av skadorna och den angripande hunden, en amstaff brandras, avlivades.

Det var på morgonen den 3 januari som en äldre kvinna var ute med sin hund, en sjuårig foxterrier. När hon såg en ensam hund beslöt hon att försöka hjälpa den och söka upp dess ägare. Men på vägen gick amstaffhunden plötsligt till attack och bet den betydligt mindre foxterriern svårt.

– Vilken hemsk upplevelse! Som han skrek, min lilla hund, säger kvinnan som inte vill medverka med namn i tidningen.

Hon fick själv sårskador på händerna när hon försökte ingripa. Hunden fick allvarliga skador i ljumsken och kraniet. Den fördes till djursjukhus men dess liv gick inte att rädda.

– Den var mitt allt efter att min man gick bort, säger kvinnan till Lokaltidningen Mitt i.

Den angripande hunden togs omhand av polis. Det här var andra gången den rymde hemifrån och attackerade en annan hund. Efter att ha mentaltestat hunden beslöt polisen att lämna tillbaka den, med föreläggande om munkorgs- och koppeltvång.

– Vid testet visade hunden ingen aggressivitet mot vare sig människor eller hundar, säger Elin Franzén på Söderortspolisen.

Amstaffhundens ägare sa dock nej till att ta tillbaka hunden. Då beslöts i stället att den skulle avlivas.

– Ägaren tyckte inte det kändes som hunden skulle få ett bra liv med munkorg. Ägaren mådde också väldigt dåligt efter att folk hört av sig och sagt otrevliga saker. Det känns tråkigt när det blir så, för det här var ingen ägare som hetsade sin hund. Det som hände var en ren olyckshändelse, säger Elin Franzén.

Ägaren mådde också dåligt efter att folk hört av sig och sagt otrevliga sakerElin Franzén söderortspolisen