ANNONS

Hund rymde och smet in i mataffär i Fruängen

Torsdagens hjälte, Per Carlsson, hjälpte hunden ut fån butiken och hittade ägaren.
Torsdagens hjälte, Per Carlsson, hjälpte hunden ut fån butiken och hittade ägaren.
Coop i Fruängen överraskades av en ovanlig gäst under torsdagsförmiddagen.
En liten hund som hade rymt hemifrån smög in i butiken.
– Det var en väldigt konstig upplevelse, men det slutade bra, säger butiksrenoveraren Per Carlsson som ledde återföreningsjakten.
ANNONS

En vit chihuahua hade förmodligen sitt livs märkligaste dag i går efter att den sprungit hemifrån och satt fart mot Fruängens centrum. Till slut valde den lilla äventyraren att trippa in på mataffären Coop, och där fick den hålla till ett ganska bra tag innan någon gjorde något åt den udda situationen.

– Det var tydligen flera kunder som hade sett den innan någon av de frågade varför vi inte gjorde något åt den. Den sprang faktiskt runt i butiken i fem minuter innan jag fick reda på det, säger Per Carlsson som jobbar för Coop med att bygga om butiken.

Per, som själv är husse till en chihuahua, blev förbryllad över att höra om inkräktaren men kunde ändå snabbt agera handlingskraftigt.

– Det är klart jag reagerade, det är ju väldigt konstigt, men jag såg också att hunden såg lite förvirrad ut och ville självklart hjälpa den. Det var dock inga problem att locka den till mig, utan den sprang glatt fram. Sen tog jag upp den i famnen och gick ut på parkeringen för att försöka hitta ägaren. 

Allt slutade lyckligt

Någon omedelbar lycka blev det inte, men efter ungefär tio minuter kom en ung kvinna med barnvagn glatt skrikande “det är min hund!”

– Hon sa att den hade sprungit från hennes gård som ligger ungefär tio minuter ifrån butiken, så hunden hade kommit ganska långt, och jag pratade med några kunder som sa att den hade sprungit runt i centrum i en halvtimme innan den gick in i butiken, säger Carlsson och sammanfattar händelsen.  

– Det var en konstig upplevelse men det viktigaste är att det slutade bra. Ägaren blev sjukt glad och hunden blev också jätteglad, även om den verkade trivas ganska bra i mitt sällskap också, säger den lokala hjälten med ett leende på läpparna. 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.