Hund spårade upp nattens inbrottstjuv

Polisens hundar är skickliga på att spåra. Tidigare i år spårade hunden Figo upp dieseltjuvar i Grödinge.  – Får vi rätt startposition klarar vi i nio fall av tio att följa efter, sade Figos förare Stefan.
Polisens hundar är skickliga på att spåra. Tidigare i år spårade hunden Figo upp dieseltjuvar i Grödinge. – Får vi rätt startposition klarar vi i nio fall av tio att följa efter, sade Figos förare Stefan.
Natten till måndagen drabbades en glasögonbutik i Alby av inbrott.

Med hjälp av hundspårning kunde polisen snart gripa en Albybo.

Larmet om inbrottet kom klockan 03.20 på natten. En förbipasserande kunde se hur ett fönster till glasögonbutiken i Alby centrum var uppbrutet.

– Det har försvunnit optiska varor, det är ett värde i bågar så klart. Men jag vet inte hur mycket som försvunnit, säger polisens stationsbefäl Rickard Tegnér.

Polisen ryckte ut till platsen. Ungefär en timme senare kunde de gripa en Albybo i 20-årsåldern som nu sitter anhållen misstänkt för inbrottet. Polisen spårade med hund för att hitta till den misstänkte.

– Med hjälp av signalement och beteendet vid flykten kunde polisen lägga ihop allt och sedan koppla honom till brottet, säger Rickard Tegnér.