Hundägare i Danderyd – hög tid att boka sommaren

Snart ont om platser för hundar i sommar.
Snart ont om platser för hundar i sommar.
Har du vovve och semesterplanerna inte är spikade än? Det är redan hårt tryck på dagisplatser för de fyrbenta vännerna.

I mer än vart tionde Danderydshushåll bor det en fyrbent vän. För att inte hunden ska komma i kläm när sommarens semesterplaner läggs är det hög tid att planera redan nu.

Det börjar redan bli fullt på de få hunddagis eller hundpensionat som finns i området.

– Jag önskar att det fanns ett hundratal hunddagis, så många hundar finns det i Danderyd, säger Sandra Lundgren som är platschef på hunddagiset Hundbiten.

För en stor schäfer är det fullt men kommer lilla Fiffi så har vi plats

Sandra Lundgren

På Hundbiten i Nora finns det fortfarande plats. Men bara för mindre hundraser.

– Vi har plats beroende vad det är för hund. För en stor schäfer är det fullt men kommer lilla Fiffi så har vi plats, säger Sandra Lundgren.

På Hundbiten håller de stängt i juli då de flesta är bortresta. Eftersom det är ett hunddagis håller de öppet under dagtid när husse eller matte jobbar.

Hundpensionat eller hunddagis

Annat är det med hundpensionat som inackorderar hundar när ägarna är bortresta. Ett av dessa är Changdobels som har hunddagis i Danderyd och hundpensionat i Täby.

Changdobels hundpensionat tar ofta emot hundar från Danderyd. De har tillstånd för totalt 100 hundar och de lediga platserna försvinner i snabb takt.

– På hotellet har vi hårt tryck men alla platser har inte riktigt gått åt men de gör de väldigt snart, säger Erik Sjöholm som är VD och ägare för Changdobels

Som hundägare ska man heller inte bara placera sin hund på första bästa dagis eller pensionat enligt Erik Sjöholm.

– Det är bra att åka och hälsa på innan man bokar en plats åt sin hund så man får träffa personalen. Vissa hundar är väldigt mammiga och pappiga och några har som vana att sova med personalen, säger han.