Ny chans för hundägare att lära sig hjälpa polisen

Utbildning hundägare, Solna
Nästa vecka är det åter dags för hundägare att utbildas av polisen.
Solnapolisen fortsätter att lära hundägare att hjälpa till att minska bostadsinbrotten genom att bli mer vaksamma. Nu är det dags för ett nytt utbildningstillfälle i Solna.

Som Mitt i tidigare har berättat så håller Kerstin Malm på Solnapolisen utbildningar för hundägare i bland annat Solna och Sundbyberg. Projektet kallar hon NOS (Nos- och spaningspatrullen för aktiva hundägare). Hundratals har redan gått den två timmar långa utbildningen, där deltagarna bland annat lär sig vad man ska tänka på och titta efter när man är ute och rastar sin hund.

– De ska få lite ”polisögon”, det är så mycket som folk ser som går oss på polisen förbi eftersom man inte tänker på att tipsa om det, vilket man kan göra via polisens hemsida. Syftet med kursen är ju att minska bostadsinbrotten, men kanske åker andra brott med av bara farten, har Kerstin Malm tidigare sagt till Mitt i.

Den 22 maj är nästa utbildningstillfälle hos lokalpolisen i Solna.

”Har du vilja, ork och lust, att hjälpa polisen och förebygga brott, är du hjärtligt välkommen, för din pusselbit är viktig”, skriver polisen i inbjudan till utbildningen, som kräver föranmälan.