ANNONS

Här hänger hundägarnas protest mot bristen på papperskorgar

Hundpajspåsar i träden, protest mot brist på papperskorgar i Sollentuna
Arga franska bönder är inte att leka med – men uppretade hundägare i Sollentuna drar sig tydligen inte heller för drastiska protestmetoder.
Det saknas papperskorgar på många håll i Sollentuna och nu har en eller flera hundägare tröttnat.
Flera träd vid naturgräsplanen på Edsbergs sportfält har ”smyckats” med plastpåsar i olika färger – men med samma mindre mysiga innehåll.
ANNONS

– Det saknas papperskorgar på massor av ställen. Det fanns tidigare vid sportfältet men där har de tagits bort, och likadant är det vid utegymmet i Rösjöspåret till exempel, säger Anna Appelqvist som bor i Edsberg och ofta är på promenad i närområdet med sin dotters hund.

Lokaltidningen Mitt i berättade redan i januari om att många Sollentunabor hade reagerat på att papperskorgarna hade försvunnit från kommunens offentliga miljöer.

Hoppsan – vart tog Sollentunas alla papperskorgar vägen?

Orsaken var att en entreprenör som skulle ta bort några utvalda papperskorgar som kommunen ansåg var överflödiga råkade ta bort allihop.

”Jag bär med mig påsen”

Nu har två månader gått sedan Mitt i uppmärksammade problemet, och ännu saknas alltså papperskorgar på många håll i Sollentuna.

Det är irriterande tycker Anna Appelqvist, men hon hör inte till dem som protesterar genom att hänga hundens bajspåsar i trädtopparna.

– Nej, jag tycker att det är äckligt, jag bär med mig påsen. Men snälla kommunen och snälla protesterande hundägare – fler papperskorgar och färre protester, tack! säger hon.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.