ANNONS

Skiftjobb passar perfekt för matte till tre hundar

Hundar, hunddagis. Hur löser du hundpassning när du jobbar? Köer till hunddagis och dyrt. Enkät i norrort. Catrine Ivars i Gribbylund jobbar skift på ett barnboende och hennes man har flextid. Därför kan de ha tre hundar – labraddoodletikarna Fiona (brun), Smilla (svart) och ALice (ljus).
Labradoodletikarna Fiona, Smilla och Alice är ivriga på promenaden med matte Catrine Ivars.
Hunddagis är dyra och passar inte alla. Men det finns förstås andra lösningar.
Gribbylundsbon Catrine Ivars och hennes man jobbar skift och har flex. Andra låter "farmor" passa hunden – eller tar med den i lastbilen.
ANNONS

Alice, Smilla och Fiona behöver aldrig vara ensamma – de har varandra. De tre labradoodletikarna har dessutom en matte som arbetar skift och en husse som har flex på jobbet. Det gör att de kan gå omlott.

– Vi hade aldrig skaffat tre hundar om vi inte haft de arbetstider vi har. Hunddagis är för dyrt och kan vara stressigt för hundarna också, säger Catrine Ivars.

Mitt i stöter på henne i Gribbylund, vid lunchtid. Hon och hundarna är på långpromenad i solen. Någon stress är det inte fråga om. Catrine Ivars har en ledig dag, efter ett helgpass på det barnboende där hon arbetar.

– Även de dagar då jag jobbar kan jag vara hemma mitt på dagen. Och så har vi en stor tjej som också hjälper till med hundarna, berättar hon.

Hundar, hunddagis. Hur löser du hundpassning när du jobbar? Köer till hunddagis och dyrt. Enkät i norrort. Catrine Ivars i Gribbylund jobbar skift på ett barnboende och hennes man har flextid. Därför kan de ha tre hundar – labraddoodletikarna Fiona (brun), Smilla (svart) och ALice (ljus).

Catrine Ivars och hennes man satsar på ett liv med hundar.  4-åriga Alice (ljus) är mamma till 2-åriga Fiona (brun). Äldst är 6-åriga Smilla.  Foto: Åsa Sommarström

Amstaffen Donna hänger med i lastbilen varje dag

Hundar, Solna/sundbyberg. Hur löser du hundpassning när du jobbar? Köer till hunddagis och dyrt. Enkät i norrort. Malin Engelbrektsson tar med sig sin 4-åriga amstaff Donna i lastbilen när hon jobbar. Hon är lastbilsförare i anläggningsbranschen. För tillfället arbetar hon nära Vasalundsparken i Solna och rastar Donna där.

”Donna älskar att följa med och det är mysigt för mig med sällskap”, säger Malin Engelbrektsson, som har hunden till Råsunda, i lastbilen.  Foto: Åsa Sommarström

Fyraåriga Amstaffen Donna har ett annorlunda hundliv. Efter morgonpromenaden hoppar hon in i en lastbil. Sedan hänger hon med matte hela dagen.

ANNONS

– Hade jag inte haft möjlighet att ha med mig hunden på jobbet hade jag aldrig köpt någon, säger Malin Engelbrektsson.

Mitt i träffar duon vid hundrastgården i Vasalundsparken i Råsunda. Malin Engelbrektsson, lastbilsförare i anläggningsbranschen, har lunchrast och passar på att leka med Donna i grönområdet.

– Hon har följt med mig sedan hon var åtta veckor. Jag tar ut henne så fort det uppstår en paus, säger hon.

Det bästa är att arbeta nära ett skogsområde, men parker och hundrastgårdar går också bra.

– Det fungerar jättebra. Jag är van vid att planera dagen så att den blir bra för Donna!

Väsbybon Eivor är superfarmor åt tre hundar

Hundar, hunddagis. Hur löser du hundpassning när du jobbar? Köer till hunddagis och dyrt. Enkät i norrort. Eivor Hård i Upplands Väsby passar ofta sin son och sonhustrus tre hundar – west highland white terrier-hundarna Max, Alice och Lukas. De kan bo hos henne ett par veckor i taget eller också åker hon dit och hämtar dem över en eller flera dagar, eller rastar dem där.

West highland white terrier-hundarna Max, 11, Lukas, 8, och Alice, 6, är Sollentunabor men lika hemma i Upplands Väsby, där ”farmor” Eivor Hård bor.  Foto: Åsa Sommarström

Max, Alice och Lukas har tur. De har en superengagerad ”farmor”, som mer än gärna tar hand om dem. Den här soliga dagen är de på långpromenad i Väsby. De tre west highland white terrier-hundarna är väl bekanta med gatorna här, trots att de är Sollentunabor.

– Jag passar ofta hundarna åt min son och sonhustru, eftersom de arbetar på dagarna. Nu har de varit hos mig i flera dagar och det händer att de är här i ett par veckor, berättar Väsbybon Eivor Hård.

Hon är pensionär sedan många år och hjälper mer än gärna till med hundarna. Förutom att de är trevligt sällskap ger de henne motion. Fyra promenader om dagen blir det.

– Vi har delad vårdnad, kan man säga. Det händer att de inte får hämta hem hundarna trots att de kan, för jag vill ha dem kvar!

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.