ANNONS

Sigge är perfekt sällskap när matte och husse pluggar

Hund, Vasastan, Vasastadsborna Eleonor Melcherson och Michael Lönn med pomchin Sigge. Frågan: Hur löser du din hundpassning? Dyrt med hunddagis och långa köer till dem.
Pomchin Sigge förgyller studentlivet för Eleonor Melcherson och Michael Lönn. Foto: Pekka Pääkkö
Hunddagis är dyra och väntetiden för en plats är ofta lång. Men det finns förstås andra lösningar.
Vasastadsborna Eleonor Melcherson och Michael Lönn pluggar hemma, med sin lilla valp. Andra tar med hunden till jobbet, eller anlitar en pensionär för promenader.
ANNONS

Det är lunchtid och fullt med folk och bilar på Dalagatan. Fem månader gamla pomchin Sigge verkar redan vara van vid bruset. Han promenerar lugnt intill husse och matte, Vasastadsborna Eleonor Melcherson och Michael Lönn. De tillbringar mycket tid med sin valp.

– Vi pluggar båda två och är mycket hemma. Särskilt Michael som distanspluggar. Om jag är i skolan är han alltid hemma, säger Elenor Melcherson.

Det är perfekt att skaffa valp när man studerar, tycker båda två. Om några år, när det är dags att börja jobba, kommer Sigge att vara en vuxen hund som kan lämnas ensam lite mer.

Hunddagis är inget alternativ de överväger.

– Nej, väntetiderna är långa och sedan är det ju dyrt också, säger Eleonor Melcherson.

Hund, Vasastan, Vasastadsbon Eleonor Melcherson med pomchin Sigge. Frågan: Hur löser du din hundpassning? Dyrt med hunddagis och långa köer till dem.

”Jag har alltid velat ha hund och ibland kändes det ensamt att plugga. En hund är bra sällskap”, säger Eleonor Melcherson om sitt hundköp.  Foto: Pekka Pääkkö

Lyxigt hundliv på Kungsholmen – så länge husse är pappaledig

Hund, Kungsholmen; pappalediga Anders Öhrling med jaktgolden retreivern Bruce. Promenad i Rålambshovsparken. Frågan: Hur löser du din hundpassning? Dyrt med hunddagis och långa köer till dem.

Jakt-golden retrievern Bruce, snart 6 år, på promenad med med pappalediga husse Anders Öhrling i Rålambshovsparken. Foto: Pekka Pääkkö

Ibland kan livet vara lyxigt. Som när man har en pappaledig husse, som är hemma hela dagen. Så har jakt-golden retrievern Bruce det nu i vår.

ANNONS

I höst blir det knivigare, berättar Kungsholmenbon Anders Öhrling. Han är på promenad i Rålambshov med dottern i vagnen och hunden traskande intill.

– Innan jag blev pappaledig hade min fru med sig Bruce på kontoret. I höst vet vi inte om det går, så vi söker en lösning. Hunddagis verkar svårt. Vi har kontaktat dem som finns i närheten och fått beskedet att väntetiden kan bli över ett år, berättar han.

En lösning kan bli att Anders Öhrling, som jobbar på Electrolux, går hem på rasterna. Att anlita en pensionär för promenader är ett annan idé. Eller kanske sälja hunden?

– Nej, då säger jag hellre upp mig!

Tora hänger med matte till konstskolan varje dag

Hund, Östermalm, Humlegården. Charlotte Hellstadius med Tora – en blandning av border collie, vanlig collie och setter. Frågan: Hur löser du din hundpassning? Dyrt med hunddagis och långa köer till dem.

Tora hittar en pinne all busa med under lunchpromenaden i Humlegården. Charlotte Hellstadius hakar på leken. Foto: Pekka Pääkkö

Varje morgon promenerar Charlotte Hellstadius från Gamla stan till Östermalm. Intill traskar hunden Tora, 8 år. Målet är Pernbys målarskola, där matte är rektor.

– Innan jag skaffade Tora frågade jag om det var ok att jag tog med mig en hund, och det var det. Hon är aldrig ensam hemma, säger hon.

Mitt i träffar duon i Humlegården, där Tora busar med en tjock pinne. Skolan ligger strax intill. Som rektor har Charlotte Hellstadius eget rum, men studenterna träffar också Tora, som är en blandning mellan collie, border collie och setter.

– Alla gillar henne. Hon är ett populärt motiv på Instagram och eleverna brukar gå ut med henne. Framåt eftermiddagen blir hon hämtad av min man, så att dagen inte blir för lång.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vasastan direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.