Hundar spårade upp väskryckare

Åkandes på en stulen moped ryckte de väskor från tre kvinnor. I Sätra tog äventyret slut när polisens hundar hann ifatt de unga tjuvarna.

Söderort har plågats av väskryckningar under hösten. I flera fall har gärningsmännen kört förbi på moped och ryckt till sig väskor i farten.

Precis så gick det till förra måndagen. Två kvinnor på Hägstensvägen blev av med en dator och en handväska inom loppet av två minuter på eftermiddagen. Knappt en timme tidigare hade en 19-årig kvinna fått sin väska stulen på ett liknande sätt på Bodholmsplan i Skärholmen.

Samtliga beskrev gärningsmännen som två pojkar på en svart moped.

När en av polisens hundpatruller strax efter klockan fem såg två pojkar som körde moped i Bredängs centrum fattade de misstankar. Pojkarna hann visserligen fly – men bara tillfälligt.

– Mopeden hittades slängd på marken vid Järnbärarvägen. Där fanns också en väska och en påse från en av kvinnorna på Hägerstensvägen, säger Jonny Petersson, närpolischef i Skärholmen.

Med hjälp av hundarna spårade polisen upp två pojkar som gick på Kungssätravägen i Sätra. Trots nya flyktförsök greps båda två. De bar de på den stulna datorn och stöldgods från Bodholmsgången.

– Vid husrannsakan i en bostad hittades ytterligare misstänkt stöldgods, säger Jonny Petersson.

Enligt polisen är pojkarna i 16-årsåldern.

Vid husrannsakan hittades ytterligare misstänkt stöldgods.