ANNONS

Hunden Jacks nya jobb: Störa droghandeln vid stationen

Hunden Jack, Avaran, Upplands Väsby
Golden retrievern Jack hittade spår av narkotika vid den första ronden, men gjorde inga konkreta fynd. Framöver fortsätter Jacks arbete.
Det här är Jack. En golden retriver som har fått jobb i Väsby. Uppdrag: nosa rätt på narkotika, bland annat vid stationen.
ANNONS

Narkotikahunden anlitas av kommunen via bolaget Avarn Security och sökningar har redan genomförts vid ett tillfälle vid stationsområdet. Sökningen gjordes kvällstid av en operatör tillsammans med Golden retrievern Jack. Vid insatsen nosade Jack upp spår av narkotika, men inga konkreta fynd gjordes.

Framöver kommer fler slumpmässiga insatser att göras i offentliga miljöer där kommunen tror att det kan förekomma droghandel, bland annat i stationsområdet som i kommunenkäter har pekats ut som otryggt av medborgarna. Man hoppas att hunden ska kunna hitta knarkgömmor och på så sätt störa eventuell droghandel.

– Hundens luktsinne är oslagbart i sammanhanget, säger Mikael Högberg, operativ chef vid Avarn Security.

”Pågår så länge det är nödvändigt”

Som Mitt i tidigare har berättat har Väsbyalliansen pekat ut otryggheten som en av kommunens största utmaningar. Sedan minoritetsstyret tillträdde har bland annat ordningsvakter börjat patrullera stationsområdet och de centrala delarna av Väsby. Tidigare åtgärder i området är också närvaro av fältare, väktare och kameror.

– Det är en självklarhet för oss att vidta de åtgärder som krävs för att göra Väsby till en plats där medborgarna är trygga. Narkotikahunden kommer att göra sökningar så länge som vi bedömer det nödvändigt för att skapa den trygghet vi eftersträvar, säger kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M) i ett pressmeddelande.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.