ANNONS

Hunden är hittad – ihjälbiten

Troligtvis kom attacken från en varg.
Troligtvis kom attacken från en varg.
Tidigt imorse blev en hundägare av med sin hund under morgonpromenaden. Nu är hunden funnen död av viltvårdare. Deras bedömning är att det kan röra sig om ett angrepp från en varg.
ANNONS

En kvinna boende i Ekskogen, i norra Vallentuna var ute och rastade sin hund tidigt på torsdagsmorgonen. Plötsligt ska kvinnan ha sett en något som såg ut att vara en varg, komma upp bakifrån och greppa hunden i munnen, för att sedan försvinna in i skogen.

Hundägaren anmälde händelsen till länsstyrelsen som skickade viltvårdare till platsen. De genomsökte området med en spårhund som hittade hunden ihjälbiten. I nuläget kan viltvårdare inte helt fastställa att det var just en varg som dödade hunden.

–  Jag har fått information att hunden har anträffats död. Vår besiktningspersonal bedömer att det kan vara en varg, men det kräver mer utredning, säger Björn Carlgren miljöhandläggare på länsstyrelsen i Stockholm.

Nu ska besiktningspersonal på länsstyrelsen obducera hunden, för att fastställa vad det var som orsakade hundens död.

Tittade till hundägaren

Annika Hopic som bor i närheten gick hem till kvinnan när hon fick veta att hennes hund av rasen ”cavalier king charles spaniel”, blivit attackerad.

– Jag fick ett samtal av min man, att en varg troligtvis hade tagit en hund. Jag passar en hund sån hund själv och gick hem till damen för att se hur hon mådde.

Damen var chockad och grannar var där och hjälpte henne att ringa viltvårdare, berättar Annika Hopic för Mitt i.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.