ANNONS

Hundklubb drabbad av märkliga inbrott

Två gånger har föreningen fått sin ståldörr uppbruten.
Två gånger har föreningen fått sin ståldörr uppbruten.
Tjuven tömde frysen på rubbet. Inte ens lådorna blev kvar.
Tjuven tömde frysen på rubbet. Inte ens lådorna blev kvar.
Föreningens hus ligger avsides på Tenö.
Föreningens hus ligger avsides på Tenö.
Tjuvens framfart syns tydligt i hyllan.
Tjuvens framfart syns tydligt i hyllan.
På kort tid har Waxholms brukshundklubb drabbats av två inbrott. Tjuvarna har stulit allt möjligt – från mat till rena hundgrejer.
ANNONS

På bara några dagar har Waxholms Brukshundklubb på Tenö haft inbrott två gånger. Bägge gångerna har tjuven eller tjuvarna tagit mat och mängder med hushållsartiklar, men ratat saker som frys och mikrougn.

– Det är klart att vi är bedrövade,  vi är ju en idell förening, men vi tycker det är lite lustigt med tanke på det som försvunnit. Det som borde vara lätt att sälja är kvar – däremot har de bland annat tagit en packe med disktrasor och alla pantburkar, säger Rosie Dahle, föreningens revisor och agility-instruktör.

Första inbrottet skedde 9 februari. Då hade tjuven brutit upp ståldörren till föreningens klubbhus och bland annat stulit ett litet kassaskrin, pantburkar, några paket kaffe, begagnade koppel och halsband, läsk, fikabröd och godis. Dessutom hade tjuven tagit samtliga lådor i frysen med mat i – bland annat varmkorv till 30-40 personer.

Stal mängder med korv och PC-projektor

Efter inbrottet lagade föreningen dörren, men tjuven återkom bara några dagar senare, 11 februari.

Då stals toapapper, ännu mer kaffe, en kaffekapselmaskin, disktrasor, ännu mer kaffebröd, godis och hundleksaker. Dessutom fick tjuven med sig en PC-projektor, en gammal laptop och en chipläsare för att kolla hundars chipmärkning.

– Vi har ingen aning vem det kan vara. Kanske någon typ av uteliggare som behövde toapapper med tanke på de konstiga saker som blev tagna.

Föreningen har sökt med hund i området efter lådorna och även efterlyst dem på sociala medier, men utan resultat.

Händelserna är polisanmälda.

ANNONS