ANNONS

Hundpsykolog odlade knark på gården

ANNONS

Utåt sett var gården norr om Stockolm en hundpsykologmottagning. Men i ladugården odlades stora mängder marijuana i våras. När polisen slog till var det här del av en stor knarkhärva där totalt 15 män från olika delar av Stockholm dömdes.

Under rättegången framgick det att en Nackabo hade haft en stor cannabisodling på sin gård norr om Stockolms län. Gården hade han enligt domen skaffat sig när han ville utvidga sin hundpsykologiska verksamhet som han drivit i Stockholm. Men när han flyttade försvann kunderna och, enligt mannen själv, betydde det att han hamnade i ekonomisk knipa. Tillsammans med en gammal skolkamrat ska han, enligt domen, ha bestämt sig för att lösa situationen genom att odla cannabis.

De båda männen köpte utrustning för över 80 000 kronor och lyckades driva upp fem kilo cannabis till försäljning innan polisen slog till.

Men skolkamraten var, enligt domen, även ledare i ett nätverk som höll på med en mängd andra stora narkotikaaffärer. Tillsammans med tre andra kumpaner hade han under samma vår sålt ungefär ett halvt kilo kokain via telefon till kunder i Stockholm – något som, enligt domen, är värt 500 000 kronor på gatan. Med hjälp av telefonavlyssningar kunde polisen komma först skolkamraten och sedan också mannen från Nacka på spåren.

Skolkamraten dömdes till sex och ett halvt års fängelse. Mannen från Nacka fick två och ett halvt år och de tre kumpanerna fick mellan två och ett halvt till fem års fängelse. Tio av nätverkets kunder dömdes också för narkotikabrott av olika grad.

Männen köpte utrustning för över 80 000 kronor och lyckades driva upp fem kilo cannabis.