ANNONS

Hundra barn vill fira jul tillsammans

Robert Moldén ordnar julfirande för alla barn i Hersby gymnasium.
Robert Moldén ordnar julfirande för alla barn i Hersby gymnasium.
Lidingöbon Robert Moldén hade inte räknat med att så många barn skulle vilja fira jul tillsammans - så många att firandet fått flytta ut ur hans hus: "Jag trodde inte det här skulle vara en grej överhuvdtaget".
ANNONS

Mitt i Lidingö skrev tidigare i veckan om Robert Moldén, 25, som genom sin organisation Nema Problema Kids Foundation ordnar julfirande från klockan 15 på fredag, dagen före julafton.

– Jag gör det för alla barn som inte får möjlighet att fira en sådan bra jul som de förtjänar, sa han då.

Tanken var att julfirandet skulle hållas i hans hus i Högberga. Men efter att runt hundra barn har anmält sig har aktiviteterna flyttats till Hersby gymnasium.

– Jag trodde inte att det här skulle vara en grej överhuvudtaget. Det som har hänt är att en artikel som skrevs i Elle fick enorm spridning. Väldigt många har sett det här och tipsat om barn som skulle kunna vara intresserade.

Efter att ha träffat Lidingö stads integrationssammordnare (Anna Skagersten, reds. anm.) kom Robert Moldén på att också bjuda in alla ensamkommande flyktingbarn som bor på Lidingö. Men nu insåg han att alla barn inte skulle rymmas i hans hus.

– Jag har gått på Hersby gymnasium själv så jag tänkte att vi kan väl fråga dem om de kan tänka sig att låna ut lokaler. Det var inga som helst bekymmer. Det blev jag glad för, att de var så supportive.

Hur känns det att så många har anmält sig?

– Det är både och. I den bästa av världar hade inte det här behovet funnits. Men det är jättekul att vara med och ordna en sådan här grej när behovet uppenbarligen finns.

Är du också intresserad av att vara med i julfirandet på fredag, den 23 december? Hör av dig till robert@nemaproblema.se.

ANNONS

LÄS ÄVEN: Julens dörrar är vidöppna på Lidingö

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.