ANNONS

Hundratals barn ser dansare vrida på tingen

 Jens Comén och Sindri Runudde utforskar inre världar med akrobatik och musik.
Jens Comén och Sindri Runudde utforskar inre världar med akrobatik och musik.
Två akrobatiska dansare, en skrotig saxofon – och mycket nyfikenhet. Det är ingredienserna i föreställningen "Vända och vrida", med premiär i Skärholmen i dag.
Hundratals 5-åringar i stadsdelen får se den.
ANNONS

En sak kan se ut på ett visst sätt när man betraktar den. Vänder man på den kan den ändras, och se helt annorlunda ut. Spännande, tycker de två dansarna i ”Vända och vrida”. Till tonerna av en skrotig saxofon går de på jakt efter nya, inre världar, just genom att vrida och vända på tingen.

I dag har föreställningen premiär på Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen, med dansarna Sindri Runudde och Jens Comén på scenen.

– 350 förskolebarn i stadsdelen kommer att se dem, genom sina förskolor. Det är superkul att så många från närområdet kommer, säger Emma Berggren vid pressavdelningen vid Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen.

Allmänheten är förstås också välkommen till föreställningen som vuxit fram på scenen i Skärholmen.

– Dansarna har repeterat här i flera veckor inför urpremiären. Det är ett helt nytt verk skapat på plats, säger Emma Berggren.

Vrider och vänder man på något kan nya perspektiv uppdagas.  Foto: Markus Gårder

På hur många sätt går det att titta på samma sak, är en fråga som ställs på scenen. Den handlar också om att våga lite på sin känsla, även när det bubblar oroligt i magen.

Dansaren Sindri Runudde står för koreografin. Hans kollega Jens Comén står för musiken – han har komponerat den och spelar saxofon.

ANNONS

Den sista föreställningen ges den 14 april.

Sindri Runudde och Jens Comén kombinerar akrobatisk dans med saxofonmusik.   Foto: Markus Gårder

ANNONS