Hundratals i Bromma fortfarande missnöjda med snöröjningen

Stadens hantering av snökaoset ogillas av tusentals stockholmare.
Stadens hantering av snökaoset ogillas av tusentals stockholmare.
Anna Kullberg, 33, föräldraledig läkare, Södra Ängby: 
– När det snöade som mest var det ju total kaos. Jag försökte ta mig till förskolan men min treåring hade snö upp till knäna hela vägen så det gick inte. Och vi hade inte hunnit byta till vinterdäck på bilen heller, och bussarna var inställda. Mest förvånad är jag nog över att busstrafiken lamslogs. Det brukar ju komma snö så viss beredskap kan man ju tycka att de borde ha på SL.
Anna Kullberg, 33, föräldraledig läkare, Södra Ängby: – När det snöade som mest var det ju total kaos. Jag försökte ta mig till förskolan men min treåring hade snö upp till knäna hela vägen så det gick inte. Och vi hade inte hunnit byta till vinterdäck på bilen heller, och bussarna var inställda. Mest förvånad är jag nog över att busstrafiken lamslogs. Det brukar ju komma snö så viss beredskap kan man ju tycka att de borde ha på SL.
Tommy Hörler, 69, pensionär, Blackberg: 
– Svenskar klagar alltid på allt. Jag tycker att snöröjningen har funkat okej. Man kan inte vara för petig med sånt när man bor i Sverige.
Tommy Hörler, 69, pensionär, Blackberg: – Svenskar klagar alltid på allt. Jag tycker att snöröjningen har funkat okej. Man kan inte vara för petig med sånt när man bor i Sverige.
Willem Stolk, 43, konsult, Ekerö: 
– Jag tror nog att de har gjort vad de kunnat med snöröjningen i förhållande till vad vi betalar för. Det är nog svårt att ha fordon i stand by redan i november, för de skulle ju innebära att det saknades någon annanstans. Vi bor i Sverige, shit happens.
Willem Stolk, 43, konsult, Ekerö: – Jag tror nog att de har gjort vad de kunnat med snöröjningen i förhållande till vad vi betalar för. Det är nog svårt att ha fordon i stand by redan i november, för de skulle ju innebära att det saknades någon annanstans. Vi bor i Sverige, shit happens.
Jesper Enevold, 46, IT-konsult, Bromma: 
– Eftersom jag cyklar kan jag endast uttala mig om cykelbanorna, och där har det varit blandat kan man säga. Från Råcksta till Bromma har allt varit ok, men så fort man ska på tvärsen har det varit värre. Men det känns inte riktigt som att de prioriterat oss cyklister.
Jesper Enevold, 46, IT-konsult, Bromma: – Eftersom jag cyklar kan jag endast uttala mig om cykelbanorna, och där har det varit blandat kan man säga. Från Råcksta till Bromma har allt varit ok, men så fort man ska på tvärsen har det varit värre. Men det känns inte riktigt som att de prioriterat oss cyklister.
Emma Sturén, 40, Abrahamsberg: 
– Vad ska man säga. Det har varit kaos. I början skottade jag in- och ut bilen tre gånger per dag tror jag.
Emma Sturén, 40, Abrahamsberg: – Vad ska man säga. Det har varit kaos. I början skottade jag in- och ut bilen tre gånger per dag tror jag.
Tusentals stockholmare har hört av sig med klagomål till Trafikkontoret efter snökaoset.
Och trots att snön nu successivt töar bort fortsätter klagomålen att hagla in.
Inte minst från Bromma.

Det rikliga snöfallet i förra veckan skapade kaos i stora delar av Stockholm. Kollektivtrafiken lamslogs, och staden hann knappt snöröja en gata innan den var igensnöad på nytt. Tusentals personer runt om i Stockholm hörde av sig till Trafikkontoret för att framföra sina klagomål på hur situationen har hanterats.

– De flesta klagomålen handlar självklart om att det inte är skottat och halkbekämpat, sade Anders Porelius tidigare till Mitt i.

Under de första kritiska dygnen efter det intensiva snöfallet inkom tusentals klagomål till Trafikkontoret. Mest klagomål kom från boende på Södermalm och i Bromma.

Att snötäcket minskat i stadig takt som en följd av mildare vädret hindrar inte klagomålen från att fortsätta hagla in även pågående vecka. Över tusen klagomål per dag har inkommit till Trafikkontoret även nu i veckan, och över 160 klagomål inkom från Bromma bara under måndagen och tisdagen.

I bildspelet ovan kan ni se vad Brommorna själva tycker om snöhanteringen i stan!