Hundratals fotbollshuliganer slogs i skogen

Hundratals supportar stämde möte för att slåss i skogen. Bilderna är genrebilder.
Hundratals supportar stämde möte för att slåss i skogen. Bilderna är genrebilder.
Stort slagsmål inför dagens derby, cykellopp stänger av biltrafiken, omstridd flaggstång försvinner och unik folkomröstning i Vaxholm. Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholm.

Fotbollshuliganer i storbråk

Ett stort antal fotbollssupportrar stämde träff på lördagskvällen, nära Skönstorp vid Årstaskogen, för att göra upp inför dagens derby.

– Det var fotbollsrelaterat. Det var folk från AIK och Hammarby som hade gjort upp om att slåss i Årsta. Säkert hundra från varje klubb, säger Fredrik Nilsson, på Stockholmspolisen.

I eftermiddag spelas derbyt mellan herrarna i grönvita Bajen och svartgula AIK. Avspark kl. 15 på Tele2 Arena.

Folkomröstning i Vaxholm

I dag går Vaxholmsborna till valurnorna. Valet, som är en rådgivande folkomröstning, gäller om man ska bygga bostäder på Norrberget eller ej. Bygger man bostäderna rivs en skola. Frågan har väckt debatt i kommunen under flera år.

Cykellopp stänger av bilvägar

I dag är det dags för Velothon. Loppet som är till glädje för cyklister – men till fasa för många bilförare. Biltrafiken stoppas nämligen på flera stora vägar i Stockholm, Huddinge, Haninge, Tyresö, Nacka och Nynäshamn. Se vilka vägar och bussturer som påverkas i länken.

Nu försvinner den omstridda flaggan

Lättköpt konst, tröttsam och tråkig. Eller inspirerande och genial. Den krökta flaggstången på Sergels torg har sysselsatt oss i veckor. Men nu ska den bort.

Ny biograf i Skärholmen

Roger Mogert (S), stadsbyggnads- och kulturborgarråd, har i helgen invigt stadsdelens nya biograf. I början av 2000-talet lades den gamla biografen Vågen ner. Sedan dess har Skärholmen inte haft någon bio – tills nu

Chans för sol – men någon skur

SMHI:s prognoser för dagens väder visar på halvklart till mulet under morgonen i Stockholmsområdet. Under eftermiddagen och kvällen kan det regna. Dagstemperatur runt 15 grader. Under kvällen uppklarnande.

Till sist …

Vissa enkätsvar sticker ut mer än andra. Bo Hall, 86, från Danderyd svar om dödspiller blev viralt.