Hundratals nya studentbostäder på gång

172 studentbostäder i Årstadal är inflyttningsklara i vår.
172 studentbostäder i Årstadal är inflyttningsklara i vår.
Nu är det flera hundra studentbostäder på gång i olika delar av söderort. Staden tänker ge markanvisning för 150 studentlägenheter i Västertorp och nyligen stod 95 studentlägenheter i Årsta och 86 i Älvsjö inflyttningsklara. Till våren ska 172 nya studentlägenheter i Årstadal vara inflyttningsklara.

Höstterminen för Stockholms studenter har nyss dragit igång. Och fler hundra nya studentbostäder är på gång i olika delar av söderort.

Exploateringsnämnden föresöås ge markanvisning för 150 bostäder i Västertorp. Fastigheten heter Fotsacken 1 och ligger mellan Västertorpsvägen och E4:an. Idag finns hotellet Good morning+ Hägersten och ett gym på tomten.

Nyligen stod 95 stundentbostäder och 86 nya studentlägenheter klara i Älvsjö.

Till våren ska dessutom 172 studentlägenheter i kvarteret Syllen i Årstadal vara klara.

Organisationen Sthlm6000+ bildades med syftet att skapa 6 000 nya studentbostäder i Stockholm. Målet ser ut att bli uppfyllt till våren. Ett rekordstort antal nybyggda studentbostäder blir inflyttningsklara under hösten, enligt organisationen. Men Stockholms studentkårers centralorganisation, SSCO, kräver att fler kommuner i länet tar ett större ansvar och bygger studentbostäder.