ANNONS

Hur snabbt kan stockholmarna ge Mukhtiar ett jobb?

Hur snabbt kan stockholmarna hitta ett jobb till Gröndalsbon Mukhtiar Gill?

Det är frågan i ett nytt jobbexperiment som startar på Facebook i morgon.
ANNONS

Det är Lernia som står bakom Nätverkskollen, ett digitalt experiment på Facebook som ska visa hur snabbt en jobbsökande kan få arbete om vi alla delar med oss av våra personliga nätverk. Uppgiften blir att inom en månad hitta ett jobb till 34-årige Mukhtiar Gill som kommer från Indien och nu bor i Gröndal.

– Jag har en kandidatexamen i mitt hemland och har arbetat som chef på ett gym i fyra år och på ett callcenter. Nu studerar jag SFI för att lära mig svenska och hoppas på att få ett jobb i Sverige. Men jag har inga kontakter, så jag hoppas att stockholmarna kan hjälpa mig att dela med sig av sina kontakter och nätverk, säger Muhktiar, som är en av sex deltagare i Nätverkskollen.

Enligt en ny undersökning från Sifo, som gjorts på uppdrag av Lernia, vill 46 procent av stockholmarna hjälpa till att minska arbetslösheten, om de bara får tips om hur de ska gå tillväga. Och det är den luckan experimentet ska fylla. På Nätverkskollen.nu får man veta mer hur detta går till i praktiken.

– Drygt sex av tio jobb förmedlas via kontakter, kontakter som kan vara svåra att få om man precis gått ut gymnasiet eller nyss kommit till Sverige. Genom Nätverkskollen vill vi uppmärksamma allmänheten på hur de kan hjälpa sina medmänniskor att hitta jobb, enbart genom att bjuda på sina personliga nätverk, säger Martin Lundell vid Lernia i Liljeholmen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.