Hurra! Nu blir det 24 timmar på infartsparkeringarna igen

Infartsparkeringen i Brottby och alla andra i ställen i kommunen, Kragstalund undantagen, får tillbaka sin 24-timmarsskylt.
Infartsparkeringen i Brottby och alla andra i ställen i kommunen, Kragstalund undantagen, får tillbaka sin 24-timmarsskylt.
Från och med nu går det att stå 24 timmar på infartsparkeringarna igen.
Politikerna i teknik och fastighetsutskottet fattade i går kväll beslutet med omedelbar verkan.

Det var veckan innan påsk som tjänstemännen på kommunen plötsligt ändrade reglerna för infartsparkering i Vallentuna. Från en dag till en annan ändrades den tillåtna tiden från 24 till 12 timmar.

Förändringen ledde till starka protester, framför allt från pendlare i Vallentunas norra delar som fick svårt att hinna hämta sin bilar i tid.

Men på gårdagens teknik- och fastighetsutskott rev politikerna upp beslutet, som gäller med omedelbar verkan. I Kragstalund gäller dock fortsatt 11 timmar.

–  Så de som bevakar parkeringen kommer att utgå från det här från och med nu. Och vi kommer att följa upp att det fungerar. Nu är det 24 timmar skarpt som gäller, vi vill inte att man börjar ställa sig i 48 timmar, säger Bengt- Åke Grip, M, 1:e vice ordförande i utskottet.

Han och andra politiker fick ta emot många reaktioner när den tillåtna tiden blev kortare – något som de inte var ansvariga för. Och en del av reaktionerna var hårda.

– Ingen av oss politiker i utskottet tyckte ju att det var ett bra beslut att införa 12-timmarsparikering överallt. Men vi vill helst slippa bli kallade idioter på Facebook. Man kan ju säga att det var tack vare att vi politiker var engagerade på Facebook och såg vad folk tyckte som det blev en förändring.  VI är inte den sämsta sortens människor. Skriver man trevligt på Facebook känns det roligare att vara politiker. Det är tråkigt att bli kallad idiot på FB.

Hur kunde det blir så här?

– Det finns vissa beslut som tjänstemännen får fatta på delegation. De uppfattade det som att det var ett sådant.

Enligt Björn Furugren Beselin, ordförande i utskottet, C, ska beslut som fattas sällan och med stor påverkan på invånarna fattas av politikerna.

– Det var jättebra att Bengt-Åke Grip initierade det här ärendet så snabbt. För mig gällde det sedan att reda ut formalian så att vi kunde lösa det.